19.10.2007. / 17:52

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA

HDZ-u 31,9 posto, a SDP-u 30,1 posto glasova

Većina neodlučnih birača ne vjeruje da se loša gospodarska situacija može riješiti.

Istraživanje koje je proveo Media metar za potrebe Media servisa, RTL televizije i Večernjeg lista daje laganu prednost HDZ-u nad SDP-om. Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku pet tisuća ispitanika koji su telefonski anketirani.

Većina, njih gotovo 67 posto izaći će na izbore u studenome, a 26,6 posto još nije sigurno. Prema njima, HDZ bi dobio 31,9 posto, a SDP 30,1 posto glasova. Izborni prag prešli bi još i HSU, HSP, HSS-HSLS-PGS i HNS.

SDP bi, prema ovom istraživanju, pobijedio u I., II., IV., VI. i VIII. izbornoj jedinici. Ispitanici su među kandidatima za premijera kao najboljeg ocijenili dosadašnjeg premijera Ivu Sanadera, sa 30,2 posto glasova.

Većina neodlučnih birača ne vjeruje da se loša gospodarska situacija može riješiti. Ističu kako nitko nije ponudio ozbiljan program za rješavanje nezaposlenosti te su razočarani jer su kanidati "svi isti". No, čak 76,7 ispitanika smatra kako bi trebalo mijenjati sadašnju vlast.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika