19.10.2007. / 22:20

Autor: Martina Čizmić

AFERA SUNČANI HVAR

Bebić: "Hvarani neće odustati od Sunčanog Hvara"

Grad Hvar bi trebao osigurati 15 milijuna kuna za dokapitalizaciju i odustati od pravnih sporova u vezi s imovinom Sunčanog Hvara.

Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić poslao je pismo potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu u kojem ga upozorava da Grad Hvar neće dopustiti da ostane bez prava odlučivanja u "Sunčanom Hvaru", kojeg je preuzela ORCO grupa.

U pismu je hvarski gradonačelnik odbio zamjenu dionica Sunčanog Hvara za nekretnine Turističkoga naselja Sirena i rekao da neće odustati od kontrolnog paketa 25 posto plus jedne dionica u Sunčanom Hvaru.

HTV je izvijestio da u Vladi nisu odustali od prijenosa dionica na Grad Hvar, no čekaju da oni ispune zahtjeve Vlade. Grad Hvar bi trebao osigurati 15 milijuna kuna za dokapitalizaciju i odustati od pravnih sporova u vezi s imovinom Sunčanog Hvara.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je kako je "hvarski gradonačelnik to dosad odbijao" i da je "prijedlog zamjene kontrolnog paketa za nekretnine rezultat razgovora predstavnika ORCO grupe i Bebića". Grad Hvar traži da Vlada prije početka predizborne kampanje riješi Sunčani Hvar po modelu opatijske Liburnije.

Inače, danas je u Hvaru počelo potpisivanje peticije građana sa zahtjevom da se gradu dodjeli 25 posto plus jedna dionica.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika