20.10.2007. / 10:08

Autor: Nina Tomljanović

TURISTIČKA SEZONA

Prihodi od turizma 7 milijardi eura

Prema ministrovim riječima broj dolazaka je povećan osam posto u odnosu na 2006. godinu, a broj noćenja šest posto

Od protekle turističke sezone očekivani prihodi iznose sedam milijardi eura, kazao je na sjednici Vlade ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Radi se o četvrtoj rekordnoj turističkoj sezoni zaredom.

Prema ministrovim riječima broj dolazaka je povećan osam posto u odnosu na 2006. godinu, a broj noćenja šest posto. U idućoj sezoni očekuje se još između tri i pet dolazaka više, piše Vjesnik.

U prvoj polovici ove godine su se prihodi od turizma povećali 11,6 posto, kazao je Kalmeta, ističući aktivnosti Vlade na podizanju kvalitete i gradnji infrastrukture. Premijer Sanader je govoreći o nužnosti suzbijanja sive ekonomije rekao kako se prihodi od turizma, ako im se pribroji i siva ekonomija, penju i na više od devet milijardi eura. Hrvatska je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2007. raspolagala s 944.000 kreveta, broj hotela je u odnosu na 2006. povećan šest posto, a zabilježen je značajniji porast kapaciteta turističkih naselja.

Vezane vijesti

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika