20.10.2007. / 16:22

Autor: Nina Tomljanović

STRANAČKI SKUP U KARLOVCU

Đapić: Ako se dogodi koalicija HDZ-a i SDP-a, to vodi pobjedi HSP-a

Đapić je ustvrdio da se svi dosadašnji sukobi između Sanadera i Milanovića vode samo na efemernim pitanjima, a o svim krucijalnim temama vezanim uz unutarnju i vanjsku politiku, odnos prema privatizaciji, stranim bankama i korupciji te odnos prema Hagu nimalo se ne razlikuju

"Sada je već mala vjerojatnost da do nje ne dođe jer su ovih dana i SDP i HDZ bili kod svojih političkih sponzora u Njemačkoj i Austriji i tamo o tome razgovarali", kazao je predsjednik HSP-a Anto Đapić na stranačkom skupu u Karlovcu ocijenivši time da je koalicija između dviju najjačih stranaka u Hrvatskoj vrlo moguća.

Đapić je ustvrdio da se svi dosadašnji sukobi između Sanadera i Milanovića vode samo na efemernim pitanjima, a o svim krucijalnim temama vezanim uz unutarnju i vanjsku politiku, odnos prema privatizaciji, stranim bankama i korupciji te odnos prema Hagu nimalo se ne razlikuju.

Zbog toga, kaže Đapić, onaj tko hoće glasovati za promjenu politike mora glasovati za HSP. "Iako znamo da je HSP rješenje za Hrvatsku, mi ne vidimo sebe za stolom oko formiranja buduće hrvatske Vlade. Eventualno neko učešće, potpora u nekoj manjinskoj vladi. Ali mi smo pokazali da se iz oporbe može utjecati na razvoj Hrvatske. Ako se dogodi velika koalicija HDZ-a i SDP-a, i to vodi pobjedi HSP-a jer će tada biti jasno da se za promjenu politike ubuduće mora glasovati za HSP, kao treću opciju, budući da HSP ima dobar tim i dobre programe i može sastaviti bolju vladu nego Milanović ili Sanader", kazao je Đapić.

Ustvrdio je da je lako napisati izborni program, pri čemu je upozorio da je važan odnos prema hrvatskome čovjeku. "HSP pokazuje da se nikada u 17 godina nije ogriješio ili ogrebao o hrvatski narod te bi uz vodstvo HSP-a u Hrvatskoj bio bolji život jer politika nije samo podjela plijena kao što je kod drugih stranaka", rekao je predsjednik HSP-a.

Za financiranje kampanje rekao je da treba osigurati od šest do osam milijuna kuna, a imena sponzora objavit će ubrzo nakon izbora, pogotovo imena sponzora sa svotama većim od 100.000 kuna ako ih bude.

Pritom je podsjetio da je HSP odbio donaciju VIP-neta jer želi pokazati da ima kritičko stajalište prema operaterima koji imaju previsoke cijene usluga. "Bilo bi nepristojno da prihvatimo donaciju, a bio bi to čak i sukob interesa", kazao je Đapić.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika