22.10.2007. / 08:28

Autor: Martina Čizmić

KINA

Hu Jintao i dalje na čelu Komunističke partije Kine

Posljednjeg dana 17. kongresa Komunističke partije Kine na mjesto predsjednika Partije izabran je šezdesetčetverogodišnji Hu Jintao. On će voditi Partiju u sljedećih pet godina.

Hu je izabran na mjesto predsjednika Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, a zajedno s još devet članova komiteta predstavlja središte vlasti u Kini. Istovremeno, izabran je i za vrhovnog vojnog zapovjednika kinekih oružanih snaga.

Nakon izbora pozvao je kineski narod i članove partije da budu jedinstveni u ostvarenju "socijalizma na kineski način". Tijekm kongresa u jednom je govoru inzistirao na potrebi "ujednačenog razvoja koji bi zajamčio brz i zdrav rast" zemlje koja će uskoro postati trećom najjačom ekonomskom silom na svijetu.

Hu je četvrti kineski predsjednik koji će potvrditi program Komunističke partije, nakon Mao Ze Donga, Denga Xiaopinga i Jianga Zemina.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika