22.10.2007. / 22:25

Autor: Nina Tomljanović

DIONICE

Upis dionica Atlantic Grupe od 23. listopada

Prema odluci Glavne skupštine 75 posto dionica izdanja planirano je za alokaciju institucionalnim investitorima, a 25 posto za građanstvo

U prostorijama Hrvatskog državnog arhiva danas je Atlantic Grupa održala prezentaciju izdanja dionica kompanije u inicijalnoj javnoj ponudi.

U poslovnicama Raiffeisen i Zagrebačke banke 23. listopada počinje razdoblje za upis ili kupnju dionica Atlantic Grupe. Upis će trajati deset dana od dana otvaranja knjige naloga. Javnom ponudom bit će obuhvaćeno 31,01 posto dionica, a njihova cijena u javnoj ponudi kreće se u rasponu od 750 do 960 kuna.

Prema odluci Glavne skupštine 75 posto dionica izdanja planirano je za alokaciju institucionalnim investitorima, a 25 posto za građanstvo. Postojeći dioničari Atlantic Grupe s vlasničkim udjelom većim od 1 posto obvezuju se na lock up period u trajanju od 18 mjeseci od provedene inicijalne javne ponude, a svi ostali sadašnji i budući dioničari će svojim dionicama moći raspolagati po vlastitom nahođenju.

Izdanje su prezentirali Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Zoran Stanković, potpredsjednik za Financije te predstavnici agenata izdanja Zdenko Adrović, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. i Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke d.d.



Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika