23.10.2007. / 08:47

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Radić želi graditi novi stadion na Laništu

Jure Radić, bivši ministar i sadašnji predsjednik Upravnog odbora Instituta građevinarstva Hrvatske ponudio je zagrebačkim vlastima alternativno rješenje skupom dovršetku maksimirskog stadiona. Radić želi graditi novi stadion, ali ne u Maksimiru, nego u Laništu. Radić smatra kako bi to rješenje za Grad u konačnici bilo upola jeftinije.

„U Laništu bismo napravili stadion za 60 tisuća gledatelja po uzoru na Allianz arenu i stadion u Stuttgartu. Taj bi novi stadion stajao između 140 i 160 milijuna eura“, ustvrdio je Radić.

Nakon što su pristigle tri obvezujuće ponude za dovršetak maksimirskog stadiona, u Poglavarstvu su ostali iznenađeni činjenicom da će ih u najjeftinijoj varijanti to koštati oko 500 milijuna eura. S obzirom na nisku cijenu alternativnog rješenja koje predlaže Radić, ali i činjenicu da u tom slučaju ne bi bilo potrebno graditi zamjenski Dinamov stadiona na Kajzerici, ne bi bilo čudno da se gradski oci na kraju odluče za tu opciju.

Što bi se u tom slučaju dogodilo s maksimirskim stadionom nije poznato, no ne bi bilo čudno da ga Grad odluči srušiti, a onda atraktivno zemljište skupo prodati.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika