23.10.2007. / 14:39

Autor: Marijana Zrinjski

ČEŠKA-SAD

Odgođeno postavljanje američkog raketnog štita

"Pregovori između Praga i Washingtona o postavljanju dijelova američkog proturaketnog štita na češkom teritoriju mogli bi potrajati nekoliko mjeseci dulje nego je bilo planirano", izjavio je danas zamjenik češkog ministra vanjskih poslova Tomas Pojar.

"Ne mislim da dogovor o dvama dokumentima možemo postići do konca godine, kao što su se nadale obje strane. To bi moglo potrajati duže, ali ne više od šest mjeseci", rekao je novinarima tijekom posjeta američkog ministra obrane Roberta Gatesa Pragu.

Sve dosad, češki dužnosnici i Pentagon izjavili su da žele do konca godine dovršiti pregovore o postavljanju radarske stanice u Češkoj Republici koja će se spojiti s lansirnim rampama u susjednoj Poljskoj. "Nećemo nasilu produljivati pregovore, ali moramo paziti na potankosti u dokumentima jer su presudni za dobivanje odobrenja u parlamentu", istaknuo je Pojar.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika