23.10.2007. / 15:45

Autor: Katarina Zorić

DRŽAVNI SLUŽBENICI

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama prozvao Vladu zbog kašnjena novog sustava plaća

Sindikat smatra da su državni službenici i namještenici dovedeni u neravnopravan položaj.

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama izrazio je danas nezadovoljstvo jer tijekom ovog saziva Hrvatskog sabora nije razmatran ni donesen Zakon o plaćama državnih službenika, niti je Vlada donijela Uredbu o plaćama namještenika.

Na temelju sporazuma Vlade i sindikata državnih službi od 21. studenog 2006. novi sustav plaća državnih službenika i namještenika trebao se početi primjenjivati najkasnije od 1. srpnja 2007. godine, podsjeća danas u priopćenju Sindikat djelatnika u vojsci.

Sindikat je od početka ove godine u sklopu Vladina povjerenstva sudjelovao u izradi nacrta prijedloga Zakona o plaćama državnih službenika, koji je u najvećoj mjeri bio usuglašen i spreman za donošenje već tijekom svibnja.

Sindikat stoga pita Vladu i druge sindikate potpisnike sporazuma zašto nije usvojen novi sustav plaća državnih službenika i namještenika, te kada se planira njegovo donošenje i primjena, jer očigledno neće stupiti na snagu niti 1. siječnja 2008.

U Sindikatu smatraju da su u odnosu na druge korisnike državnog proračuna, pa bi se Vlada trebala očitovati o razlozima zastoja u rješavanju pitanja njihovih plaća i planovima za rješavanje toga pitanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika