24.10.2007. / 12:50

Autor: Martina Čizmić

BELGIJA

Dok ste na dužnosti nema ulaza u bordele

"Ti policajci smatraju da na dužnosti mogu piti alkohol u barovima, baviti se sportom, posjećivati bordele ili salone masaže i imati intimne odnose sa stanovnicama tih četvrti tijekom svog patroliranja", piše u pismu načelnika policije.

Policajci koji patroliraju četvrtima "crvenih svjetiljki" dobili su naredbu da prestanu posjećivati bordele i piti u barovima dok su na dužnosti.

Obavijest koja je poslana policijskim postajama na sjeveru Brusselsa i objavljena u belgijskim dnevnim novinama, upozorava policajce kako moraju biti dobar primjer i zavrijediti poštovanje javnosti.

"Ti policajci smatraju da na dužnosti mogu piti alkohol u barovima, baviti se sportom, posjećivati bordele ili salone masaže i imati intimne odnose sa stanovnicama tih četvrti tijekom svog patroliranja", piše u pismu načelnika policije. "Samo ukoliko postave dobar primjer građanima, policajaci mogu biti poštovani u zajednici", nastavlja dalje u pismu i moli policajce da prihvate malo konzervativnije ponašanje.

Glasnogovornik policije potvrdio je da je pismo autentično, no da je načelnik samo reagirao na glasine da se policajci na dužnosti ponašaju raskalašeno. "Nema konkretnih dokaza koji bi potvrdili da je i jedan policijski službenik učinio nešto loše na dužnosti. Da oni postoje, ti službenici bi bili kažnjeni", rekao je glasnogovornik brusselske policije.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika