24.10.2007. / 12:45

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Preminuo Marijan Pedišić

Marijan Pedišić, ugledni zagrebački odvjetnik preminuo je rano jutros nakon duge i teške bolesti. Pedišić je slovio za jednog od najsposobnijih i najkvalitetnijih hrvatskih odvjetnika, a u javnosti je najpoznatiji po svom sudjelovanju u obrani generala Ante Gotovine.

Osim odvjetništva, druga Pedišićeva ljubav bio je sport. Dugi niz godina aktivno se bavio triatlonom i smatra ga se jednim od utemeljitelja tog sporta u Hrvatskoj. Jedan je od rijetkih Hrvata koji su sudjelovali na Ironmanu, najtežem triatlonskom natjecanju na svijetu, koje se svake godine održava na Havajima. Utrka se sastoji od 3,9 kilometara plivanja u Tihom oceanu, 180 kilometara vožnje biciklom i 42 kilometra trčanja. Sve to Pedišić je uspio i pri tom se plasirao na 12. mjesto.

Prije nekoliko godina, Pedišić je u Nacionalu s neskrivenim žarom pričao o svojoj sportskoj karijeri. “Trčim tri puta tjedno oko pet do deset kilometara, ovisno o vremenu i raspoloženju. Nekad sam puno ozbiljnije trenirao i pripremao se za natjecanja, ali pitanje je koliko je to uopće zdravo. Radi se o ekstremnim naporima i tada sve mora biti podređeno tome. Ako to nije moguće, ulazite u vrlo rizičnu zonu gdje su moguće ozljede, a i zdravlje vam je, prema mojoj procijeni, ozbiljno ugroženo”, rekao je tada Pedišić.

Vezane vijesti

Francuski odvjetnik podnosi tužbu protiv Coste Concordie

Francuski odvjetnik podnosi tužbu protiv Coste Concordie

Francuski odvjetnik koji zasad zastupa dvoje spašenih putnika s havariranog talijanskog kruzera Costa Concordia najavio je u utorak podnošenje tužbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika