24.10.2007. / 13:40

Autor: Kristina Gaćarić

ZAGREB

Dan karijera u Boćarskom domu

U Boćarskom domu u Zagrebu 25. listopada održat će se 5. hrvatski Dan karijera. Na toj manifestaciji se predstavljaju hrvatske i međunarodne tvrtke koje studentima pružaju uvid u svoj način poslovanja te im na taj način omogućuju da steknu jasniju viziju o svojim budućim karijerama.

Prema riječima voditeljice projekta, Tanje Prekodravac do sada se preko Dana Karijera zaposlilo oko 450 studenata: "Brojne tvrtke imaju poteškoće pri pronalaženju kvalitetnih zaposlenika osobito kada su u pitanju pojedine kategorije zanimanja. S druge strane studentima je razdoblje između diplome i pronalaženja posla posebno zahtjevno jer često nisu sigurni što žele ili na koji način mogu ostvariti svoje želje. Stoga je posjet štandovima izlagača kojih je prošle godine bilo 57 te upoznavanje s predstavnicima tvrtki prilika za donošenje poslovnih odluka kako poslodavcima tako i studentima. Radi ovih razloga web portal za zapošljavanje Moj Posao je prije pet godina pokrenuo, sad već tradicionalni Dan karijera".

Na prošlogodišnjem Danu karijera bilo je oko šest tisuća posjetitelja što poslodavcima omogućuje da na jednom mjestu i u jednom danu upoznaju veliki broj mladih koji ostavljaju svoje životopise i s njima ostvaruju direktne kontakte te na taj način dobivaju uvid koji su njihovi interesi, kakvu plaću očekuju, kakav imidž njihova tvrtka ima među mladima te koja su znanja i iskustva koje oni nude svojim budućim poslodavcima.

Dan ranije, u Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci održan je Sajam stipendija. Na toj manifestaciji zainteresirani su studenti imali priliku na istom mjestu dobiti sve informacije o dodiplomskom i postdiplomskom studiranju u inozemstvu.

Svoje su stipendijske programe predstavili Sveučilište u Harvardu, Sveučilište Webster, Sveučilište u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Zagreb, Zagrebačka banka, strana veleposlanstva i strani kulturni centri.

Vezane vijesti

MojPosao: Kad na poslu ne rade zaposlenici najviše surfaju i čitaju vijesti

MojPosao: Kad na poslu ne rade zaposlenici najviše surfaju i čitaju vijesti

Gotovo svi ispitanici u istraživanju portala MojPosao, ili njih 95 posto, priznali su da dio radnog vremena troše na aktivnosti nevezane za posao.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika