24.10.2007. / 15:36

Autor: Nina Tomljanović

PELJEŠKI MOST

Sanader: ''Hrvatska ima pravo graditi Pelješki most''

"Negoduje, nažalost, samo jedna strana i to ne cijela jer imamo i bošnjačke stranke koje se ne slažu s ovakvim stajalištem jedne stranke", kazao je Sanader komentirajući za danas najavljeni početak radova na izgradnji Pelješkog mosta

"Ovdje je riječ o dvije činjenice. Hrvatska je, što se vidi iz raspona nosivih stupova i visine budućeg mosta, poštovala pravo BiH na pristup njihovim vodama", kazao je premijer Ivo Sanader danas u Vukovaru poručivši kako Hrvatska ima nesporno pravo gradnje Pelješkog mosta te da u potpunosti odbacuje bilo kakve teritorijalne pretenzije BiH na područje oko mosta.

Na nedavne izjave bošnjačkih predstavnika, koji su rekli kako gradnja mosta nije dobra, Sanader kaže kako osporavaju to s teritorijalnog aspekta. ''To u potpunosti odbacujemo. To je čak posezanje za hrvatskim teritorijem. Hrvatska most gradi na svom teritoriju'', istaknuo je napomenuvši kako "od triju strana u BiH, protiv gradnje mosta negoduje samo jedna".

"Negoduje, nažalost, samo jedna strana i to ne cijela jer imamo i bošnjačke stranke koje se ne slažu s ovakvim stajalištem jedne stranke", kazao je Sanader komentirajući za danas najavljeni početak radova na izgradnji Pelješkog mosta.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika