24.10.2007. / 15:47

Autor: Katarina Zorić

IZBORI

Državni ured za upravu: Građani imaju pravo provjeriti svoj upis u popis birača

Građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača najkasnije 14 dana prije dana održavanja izbora.

Uoči predstojećih parlamentarnih izbora Središnji državni ured za upravu podsjeća građane da imaju pravo pregledati u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak, a zahtjev mogu podnijeti usmeno ili pisano službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji, odnosno ispostavi te službe.

Uvid u popis birača omogućen je i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu: www.uprava.hr.

Iz Središnjeg državnog ureda za upravu napominju da je na njihovim web stranicama objavljen popis ovlaštenih službenika za vođenje popisa birača s naznakom broja telefona i mjesta za koja se vodi popis birača u Republici Hrvatskoj, zbog lakšeg ostvarivanja prava građana u provjeri popisa birača.

Građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača najkasnije 14 dana prije dana održavanja izbora, a to znači da rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak popisa birača istječe 10. studenog 2007., navodi se iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika