24.10.2007. / 17:07

Autor: Katarina Zorić

NASTAVAK SUĐENJA

Obrana traži prekid kaznenog postupka Gudelju

Gudeljeva obrana zatražila je prekid kaznenog postupka te suđenje samo za Kirovo ubojstvo, s obzirom na to da obitelji preostalih ubijenih nisu podnijele ustavnu tužbu.

Na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljena rasprava u ponovljenom suđenju Antunu Gudelju za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihla-Kira, Gorana Zobundžije, Milana Kneževića te za teško ranjavanje Milana Tubića.

Gudeljeva obrana zatražila je prekid kaznenog postupka te suđenje samo za Kirovo ubojstvo, s obzirom na to da obitelji preostalih ubijenih nisu podnijele ustavnu tužbu. Sud će takav zahtjev razmotriti nakon završetka sudskog postupka.

Danas su ispitana tri svjedoka. Mirko Livaja posvjedočio je kako na mjestu zločina nije vidio Branimira Glavaša, kojega Kirova udovica spominje kao nalogodavca ubojstva.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo optužilo je Gudelja da je u srpnju 1991. kao pripadnik pričuvnoga policijskog sastava na cesti Osijek-Tenja iz automatske puške pucao na automobil u kojem je bilo izaslanstvo za pregovore s pobunjenim Srbima u osječkom prigradskom naselju Tenji. Tako je osim načelnika Osječke policijske uprave Reihl-Kira usmrtio dopredsjednika Izvršnog vijeća tadašnje Skupštine općine Osijek Gorana Zobundžiju i vijećnika Milana Kneževića, a teško ranio predsjednika Mjesne zajednice Tenje Mirka Tubića.

Vezane vijesti

Slučaj ubojstva Josipa Reihl Kira ponovno na Vrhovnom sudu

Slučaj ubojstva Josipa Reihl Kira ponovno na Vrhovnom sudu

Slučaj Antuna Gudelja, nepravomoćno osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubojstva načelnika osječke policije Josipa Reihl Kira, Gorana Zobundžije,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika