24.10.2007. / 17:04

Autor: Katarina Zorić

ISTRAŽIVANJE

Voda iz vodovoda dobila prolaznu ocjenu

U istraživanju tvrtke Valicon čak 63 posto građana izrazilo zadovoljstvo kvalitetom vode iz vodovoda.

Potaknuta zbivanjima posljednjih dana na zagrebačkim Vrbanima, javnost se pita kakva je kvaliteta vode za piće iz vodoopskrbnog sustava. Kako bi doznala odgovor na to pitanje, tvrtka Valicon upravo na tu temu provela je telefonsku anketu na nacionalno reprezentativnom uzorku od 702 osobe. Rezultati ankete pokazali su da 14 posto građana ima negativno mišljenje o kvaliteti vode dok je gotovo 63 posto zadovoljno kvalitetom vode iz vodoopskrbnog sustava.

Sudeći prema ovim podacima, problemi s vodom u Zagrebu nisu previše utjecali na stav građana u ostatku Hrvatske. Zanimljivo je da je prosječna ocjena kojom Zagrepčani ocjenjuju kvalitetu vodovodne vode ista kao i prosječna ocjena svih građana - 3,8.

Najslabiju ocjenu dobila je voda u Slavoniji (3,4), a stanovnici hrvatskog priobalja (Istra, Primorje s okolicom i Dalmacija) vodi su dali najvišu ocjenu – 4,1.

Nadomjestak vodi iz vodovoda je flaširana voda, a rezultati Valiconove ankete pokazuju da gotovo dvije trećine (61%) hrvatske populacije nikad ne kupuje flaširanu vodu za piće.

15 posto ispitanika vodu kupuje redovito, a ostatak građana (24%) povremeno kupuje flaširanu vodu.

Valiconovo istraživanje donosi zanimljive rezultate percepcije kvalitete vode iz vodovoda čiju ocjenu nisu narušila niti posljednja zbivanja u Zagrebu.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika