24.10.2007. / 19:45

Autor: Nina Tomljanović

TRGOVANJE LJUDIMA

1. veljače 2008. na snagu stupa Europska konvencija o suzbijanju trgovine ljudima

Glavna zadaća nove konvencije o suzbijanju trgovine ljudima koju mogu potpisati i zemlje nečlanice Vijeća Europe je da "spriječi i suzbija trgovinu ljudima u svakom obliku"

U deset zemalja, 1. veljače. 2008. godine na snagu stupa Europska konvencija o suzbijanju trgovine ljudima. Dokument vrijedi za zemlje koje su potpisale konvenciju, a među njima su Albanija, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Gruzija, Moldavija, Rumunjska i Slovačka i Cipar.

Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Rene van der Linden, izražavajući zadovoljstvo stupanjem konvencije na snagu, pozvao je Europsku uniju, kao i sve države članice europske organizacije "bilo da su polazne, tranzitne ili odredišne zemlje u trgovini ljudima" da ratificiraju dokument.

Glavna zadaća nove konvencije o suzbijanju trgovine ljudima koju mogu potpisati i zemlje nečlanice Vijeća Europe je da "spriječi i suzbija trgovinu ljudima u svakom obliku".

Konvencija se temelji na načelu zaštite prava žrtve "bez ikakve diskriminacije, bez obzira na spol, narodnost, boju kože, jezik i vjeru", ili pak pripadnost manjini te socijalno i nacionalno podrijetlo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika