25.10.2007. / 08:23

Autor: Katarina Zorić

OSJEČKI IZBORI

Hoće li Vlada danas raspisati izbore u Osijeku?

Danas istječe rok u kojemu Vlada može raspisati prijevremene izbore, a vrlo je vjerojatno da će Osječani istovremeno birati i predstavnike za svoje Gradsko vijeće, kao i predstavnike za novi saziv Hrvatskoga sabora.

Vlada bi na svojoj današnjoj sjednici mogla donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Grada Osijeka za 25. studenoga. Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Upravni sud jučer odbio tužbu Gradskoga vijeća na odluku Vlade o raspuštanju toga tijela, čime je dao legitimitet Vladinoj odluci.

Na temelju toga Vlada može raspisati prijevremene izbore, a da bi se to dogodilo Vlada izbore mora raspisati 30 dana prije dana održavanja izbora, a rok za to istječe upravo danas.


Ako odluka o raspisivanju danas bude donesena, prijevremeni izbori za osječko Gradsko vijeće, kako su to i najavljivali mnogi, mogli bi biti održani istodobno s parlamentarnim izborima, odnosno 25. studenoga.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika