25.10.2007. / 09:24

Autor: Katarina Zorić

STADION MAKSIMIR

Odlučno ne gradnji stadiona na novoj lokaciji!

Uprava Dinama i navijači ne žele gradnju stadiona u Laništu te smatraju da je najbolje obnoviti postojeći stadion u Maksimiru.

Bad Blue Boysi na referendumu bi podržali obnovu Maksimira, ali su protiv seljenja kluba na neku novu lokaciju i pod drugim «sponzorskim» imenom, a Dinamova uprava ni pod koju cijenu ne prihvaća gradnju novoga stadiona u Laništu, piše Vjesnik.

Direktor Dinama Damir Vrbanović iznenađen je činjenicom da je ponuda Jure Radića za gradnju novoga stadiona stigla baš sada, nekoliko dana prije nego što će članovi Povjerenstva Gradskoga poglavarstva odabrati konzorcij koji će dovršiti Maksimir. Kaže da se godinama trude upotpuniti dokumentaciju potrebnu za dovršetak stadiona i međunarodni natječaj, a upozorava da u natječaju jasno piše da Grad traži partnera za dovršetak Maksimira, a ne za gradnju novog.

Vrbanović smatra da je domaći konzorcij IGH-Konstruktor-Tehnika-Zagrebmontaža dao alternativnu ponudu jer su zaključili da ne mogu u cijeni parirati stranim konzorcijima Alpine bau-Alpine bau Zagreb i Max Bögl-Technobeton. Primjedbe da je novi stadion jeftiniji od Maksimira smatra zlonamjernima jer, kaže, ne postoji projekt koji bi se dao usporediti s projektom dovršetka Dinamovog stadiona.
Vrbanović kaže kako je poznato da će Grad od komunalnih doprinosa za Maksimir zaraditi oko 15 milijuna eura, a tvrdi i da se zna kolika će biti korist od komercijalnih prostora stadiona u tom dijelu grada, dok istovremeno tih podataka nema za novi stadion.

Ističe kako bi gradnja novoga stadiona trajala duže od obnove Maksimira.
Pitanje je, upozorava Vrbanović, dokada će UEFA dopustiti igranje na ovakvom derutnom stadionu.

Predsjednik Udruge navijača Dinama Ivan Šagud navodi kako im je poznata činjenica da biznis diktira gradnju stadiona, ali najvijači ne žele da njihov klub nosi ime po nekom konzorciju. Smatraju da nije dobro mijenjati tradiciju kluba i zato žele obnovu Maksimira, a ne, kako kaže, «IGH Arenu» u Laništu.

Maksimir je voljena lokacija navijača i dio je povijesti grupe, kaže Šagud koji bi volio da se nadležni potrude oko obnove stadiona. Navijači žele komfor, a ne «navijanje u ruglu», poručuje Predsjednik Udruge navijača Dinama.

Među navijačima ima onih koji predlažu i »praktičnija« rješenja. Tako jedan od poznatijih BBB-ovaca smatra da bi Grad trebao prodati zemljišta stadiona u Kranjčevićevoj i Maksimirskoj i od zarađenih milijuna napraviti stadion na Hipodromu gdje bi se navijači nakon pobjede mogli kupati u Bundeku ili Savi, a ne u Manduševcu.

Inače, novi stadion trebao bi biti gotov do 2011. godine.


Vezane vijesti

Rusija za prodaju piva na nogometnim stadionima

Rusija za prodaju piva na nogometnim stadionima

Predsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Sergej Fursenko je u utorak objavio kako će tražiti od donjeg doma ruskog parlamenta ukidanje zakona koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika