25.10.2007. / 09:53

Autor: Katarina Zorić

THOMPSONOVA TURNEJA

Američki Židovi i Srbi ne žele Thompsona

Američki mediji pišu da Thompsonove pjesme odlikuju nacionalistički tekstovi nadahnuti ustaštvom.

Thompsonova svjetska turneja «Bilo jednom u Hrvatskoj» trebala bi se nastaviti u Americi, međutim, u ovom trenutku to je vrlo neizvjesno. Naime, kontroverzni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson našao se ponovno na meti Židova (ali i Srba), koji su se pobunili protiv održavanja njegovih koncerata, piše Večernji list.

Mediji pišu da njegove pjesme odlikuju nacionalistički tekstovi nadahnuti ustaštvom.

"Neonaci bend svirat će unatoč najavljenim protestima", naslov je teksta u The New York Sunu. List navodi izjave Marka Weitzmana iz Centra Simona Wiesenthala i članova američke srpske zajednice koji pjevača iz Čavoglava optužuju za poticanje etničkog čišćenja.

Canadian News Wire donosi da je Thompsonov koncert u Torontu 4. studenoga otkazan zbog protesta Centra Simona Wiesenthala, čiji su predstavnici zbog Perkovićeva nastupa kontaktirali s policijom jer je ondje govor mržnje za koji ga optužuju – kažnjiv prema zakonu.

Miljenko Ćurić, jedan od organizatora Thompsonove turneje, tvrdi da nemaju nikakve službene obavijesti o odgađanju koncerata te najavljuje da će se turneja održati prema rasporedu.

Thompson novonastalu situaciju nije komentirao jer je trenutno s obitelji u Kanadi, a nakon toga kreće u New York, gdje će 2. studenoga održati prvi koncert.

Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika