25.10.2007. / 12:47

Autor: Katarina Zorić

SRBIJA

Carla del Ponte danas stiže u Beograd

Prije deset dana del Ponte je izvijestila Europsku uniju da Srbija ne surađuje dovoljno s Haškim sudom, a Srbiji je suradnja sa Sudom preduvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponted doputovat će danas u dvodnevni posjet Beogradu gdje će se sastati s Borisom Tadićem, Vojislavom Koštunicom i Akcijskim timom za uhićenje haških bjegunaca.

Podsjetimo, Del Ponte je prije deset dana izvijestila Europsku uniju da Srbija ne surađuje dovoljno s Haškim sudom, a Srbiji je suradnja sa Sudom preduvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Del Ponte je također izjavila kako je "apsolutno uvjerena da srpska vlada raspolaže sredstvima i mogućnostima da pronađe i uhiti odbjegle haške optuženike" te da Srbiji ne može dati pozitivnu ocjenu sve dok ne bude uhićen bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić.

Članovi akcijskog tima za uhićenje odbjeglih haških optuženika razgovarat će s Carlom del Ponte o rezultatima dosadašnjih akcija, kao i o nedavnoj odluci Vlade da raspiše novčanu nagradu za informacije koje bi rezultirale uhićenjem Ratka Mladića, Gorana Hadžića i Stojana Župljanina.

Vezane vijesti

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je u četvrtak kao neutemeljen zahtjev vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za pokretanjem postupka protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika