25.10.2007. / 12:58

Autor: Marijana Zrinjski

SUKOBI U HSLS-U

Osječki HSLS želi isključiti Kramarića

Izvršni odbor osječkog ogranka HSLS-a jednoglasno je odlučio pokrenuti inicijativu za isključenje iz stranke zamjenika predsjednice HSLS-a Zlatka Kramarića. Kazao je to danas predsjednik osječkog ogranka te stranke, Zlatko Benašić koji je inicijativu obrazložio Kramarićevim teškim kršenjem članskih obveza.

Kramarić se naime optužuje za ucjenjivanje stranke i ogranak inzistiranjem na tome da bude prvom mjestu liste za 4. izbornu jedinicu. Time je, tvrdi Benašić, ozbiljno narušio i uzurpirao svoje ovlasti, naštetio stranci i remetio odnose između koalicijskih partnera. Benašić tvrdi da je Kramarić svojim medijskim istupima, u kojima je odluke ogranka nazivao borbom za fotelje, nanio neprocjenjivu štetu osječkom ogranku i HSLS-u u cjelini, da na sjednicama osječkog Gradskog vijeća 14. i 30. rujna nije poštovao zaključke vodstva ogranka i kluba vijećnika, kao ni zaključke izbornog stožera 4. izborne jedinice.

"Na dva sastanka ogranka HSLS-a Kramarić je ustvrdio kako u osječkom Gradskom vijeću ne može glasovati sukladno zaključcima njegova izvršnog odbora, jer očekuje potpis premijera Ive Sanadera za veleposlaničko mjesto u Beogradu, čime je pretpostavio osobne interese interesima ogranka i naštetio interesima stranke, ali i građana Osijeka", izjavio je Benašić. Optužio je Kramarića da je predsjedništvu HSLS-a nekorektno i neprecizno prenosio informacije o zbivanjima u osječkom ogranku, koje su, drži on, utjecale na donošenje nekih zaključaka predsjedništva.

Kazao je kako o toj inicijativi najprije odlučuje statutarna komisija Županijske organizacije HSLS-a, uz prethodno mišljenje predsjedništva stranke, koje će, kako tvrdi, danas biti obaviješteno o ovoj inicijativi.

Kramarić je odbacio sve optužbe za koje ga terete stranačke kolege te najavio da će od središnjice HSLS-a zatražiti da se konačno raščiste odnosi u osječkom HSLS-u. «Oni reagiraju jer su sami sobom nezadovoljni, što nisu uspjeli realizirati svoju nemoguću misiju, točnije dogovor s HDSSB-om o formiranju osječke gradske vlasti, a 25. studenoga imat će priliku provjeriti svoj rejting kod građana", izjavio je Kramarić.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika