25.10.2007. / 13:49

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

DC i stranka Zelenih potpisali koalicijski sporazum

DC i Zeleni će prema potpisanom sporazumu zajednički nastupiti u II., VI. i VIII. izbornoj jedinici, a u Osmoj nositelj liste bit će Anton Rupnik

Predsjednica DC-a Željka Škare Ožbolt i predsjednik Zelene alternative- ''zeleni'' Anton Rupnik danas su potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.

DC i Zeleni će prema potpisanom sporazumu zajednički nastupiti u II., VI. i VIII. izbornoj jedinici, a u Osmoj nositelj liste bit će Anton Rupnik.

Škare Ožbolt je naglasila da Zeleni pripadaju hrvatskoj političkoj budućnost te da se ne svrstavaju ni desno ni lijevo na političkoj sceni. Naročito u Osmoj izbornoj jedinici očekujemo dobre izborne rezultate, kazala je predsjednica DC-a.

Upozorila je da ne treba previše vjerovati izbornim anketama koje DC-u daju male šanse za izborni uspjeh dodavši da će DC sigurno biti nazočan u budućem sazivu Sabora.

Rupnik je pri potpisivanju sporazuma kazao da njegova stranka i DC uspješno surađuju već osam mjeseci te da su u Puli treća politička snaga. Također je naglasio važnost zaštite okoliša u svojoj izbornoj jedinici jer kako kaže, na njezinu području okolišu prijete velika postrojenja. To se odnosi na termocentralu Plomin, Rafinerije Urinj, Naftnog terminala Omišalj i drugih.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika