25.10.2007. / 13:59

Autor: Katarina Zorić

OSJEČKI IZBORI

Izvanredni lokalni izbori u Osijeku 25. studenoga

Vlada je odlučila da će Osječani istovremeno birati i predstavnike za svoje Gradsko vijeće, kao i predstavnike za novi saziv Hrvatskoga sabora

Kao što se i očekivalo, Vlada je danas raspisala izvanredne lokalne izbore u Osijeku koji će se, kao što je i najavljivano, održati istodobno s parlamentarnim izborima – 25. studenoga.

Vlada je odluku o raspisivanju izvanrednih izbora donijela na zatvorenom dijelu današnje sjednice.

Podsjetimo, 12. listopada Vlada je raspustila osječko Gradsko vijeće zbog krize vlasti nastale nakon raspada koalicije HSP-HDSSB, te imenovala povjerenicu za Osijek. Upravni sud odbio je tužbu Gradskoga vijeća na odluku Vlade o raspuštanju toga tijela, čime je dao legitimitet Vladinoj odluci.

Osječani će tako istovremeno birati i predstavnike za svoje Gradsko vijeće, kao i predstavnike za novi saziv Hrvatskoga sabora.

Vlada je raspisala i izvanredne lokalne izbore u općinama Kloštar Ivanić i Vidovec koji će također biti održani u nedjelju, 25. studenoga.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika