25.10.2007. / 14:39

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Friščić: Koalicija HDZ-a i SDP-a bila bi prava katastrofa

"Imam osjećaj du su se HDZ i SDP još prošle godine dogovorili o ovakvoj kampanji, a sve je počelo s Veronom, splitskim škverom pa se nastavilo preko kuće Željke Antunović, Sanaderovih satova i drugih afera", naveo je Friščić dodajući kako je uvjeren da tko god pobijedi na izborima, neće moći sastaviti vladu bez HSS-a

Josip Friščić, predsjednik HSS-a je kazao da bi koalicija HDZ-a i SDP-a do ulaska u EU, kako to predlaže predsjednik Mesić, bila prava katastrofa. ''I HDZ i SDP već su bili, a HDZ je i sada na vlasti, a da nisu napravili ništa'', ocijenio je Friščić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru.

"Očekujem da predsjednik Republike šansu za sastavljanje vlade da onome tko dobije najviše mandata u Saboru", kaže Friščić.

Friščić smatra da predizborna kampanja nije dobro započela jer je, kako navodi, zaglušena brojnim aferama, a ne raspravama o tome tko što nudi biračima.

"Imam osjećaj du su se HDZ i SDP još prošle godine dogovorili o ovakvoj kampanji, a sve je počelo s Veronom, splitskim škverom pa se nastavilo preko kuće Željke Antunović, Sanaderovih satova i drugih afera", naveo je Friščić dodajući kako je uvjeren da tko god pobijedi na izborima, neće moći sastaviti vladu bez HSS-a.

I HDZ-u i SDP-u je zamjerao što se nisu obračunali s kriminalom u privatizaciji, osigurali veći gospodarski rast, što su omogućili bogaćenje pojedinaca bez plaćanja poreza te što nisu proveli decentralizaciju. Kao primjer, Friščić je naveo bivšeg vlasnika "Dukata" Luku Rajića koji je, kako je kazao, počeo kao vozač, a završio s dvije milijarde kuna u Švicarskoj od kojih je barem milijardu dobio iz državnog proračuna na osnovi poticanja proizvodnje i ulaganja, a da na taj novac nije platio porez, navodi Friščić. "S druge strane, 'mali čovjek' ne može danas napraviti ništa, a da državi ne plati porez", kazao je.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika