25.10.2007. / 18:01

Autor: Martina Čizmić

STATUSNA KONFERENCIJA U HAAGU

U Haagu bi se moglo raspravljati i o privremenom puštanju Gotovine

Ukoliko se o Gotovininom puštanju bude raspravljalo na statusnoj konferenciji, na samome ročištu o tome neće biti donesena odluka.

Odvjetnik generala Ante Gotovine, Luka Mišetić rekao je kako očekuje da će se na statusnoj konferenciji u Haagu u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" koja će se održati sutra, biti riječi i o puštanju Gotovine na privremenu slobodu.

"Obrana generala Gotovine stalnom je kontaktu s hrvatskom Vladom oko tog pitanja ali i drugih tema vezanih za Gotovininu obranu. Nadam se da ćemo na kraju te suradnje moći reći da je rezultirala privremenim puštanjem Gotovine na slobodu, ali na kraju i konačnom oslobađajućom presudom", rekao je odvjetnik Mišetić.

Na statusnoj konferenciji razmotriti će se kako teku pripreme za suđenje. Odvjetnik generala Čermaka, Britanac Steven Kay rekao je kako njegov klijent nije bio dio zapovjednog lanca koji je planirao Oluju. Upravo zato nije mogao ni utjecati na ono što se događalo poslije nje. "Vrlo je jasno da je Čermak optužen bez trunke kriminalne odgovornosti", rekao je Kay.

Branitelj generala Markača, Tomislav Kuzmanović nada se da će sud dati dovoljno vremena novim braniteljima kako bi se stigli pripremiti.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika