26.10.2007. / 08:00

Autor: Martina Čizmić

EVOLUCIJA

Čovječanstvo bi se moglo podijeliti u dvije podvrste

Potomci s boljim genima biti će visoki, vitki, zdravi, privlačni, inteligentni i kreativni. Daleko od onih sa lošijim genima koji će se razviti u ružne, niske, manje inteligentne ljude.

Britanski teoretičar evolucije, doktor Oliver Curry smatra da će se za 100 tisuća godina ljudska vrsta podijeliti na dvije zasebne vrste. Dr. Curry kaže da će čovječanstvo svoj vrhunac dosegnuti oko 3000. godine, a nakon toga će postati ovisno o tehnologiji koja će i uzrokovati evoluiranje u dvije podvrste.

Ljudi će pomnije birati svoje seksualne partnere, zbog čega će biti sve očitija genetska nejednakost. Potomci s boljim genima biti će visoki, vitki, zdravi, privlačni, inteligentni i kreativni. Daleko od onih sa lošijim genima koji će se razviti u ružne, niske, manje inteligentne ljude.

Dr. Curry pretpostavlja da će se u sljedećih 1000 godina čovječanstvo razviti u divove više od dva metra, a životni vijek biti će u prosjeku 120 godina. Muškarci će imati pravilnija lica, biti atletski građeni, imati dublje glasove i dulje penise. Žene će razviti svijetliju i glađu kožu, veće oči, sjajniju kosu i bolju tjelesnu simetriju. Zbog mješanja rasa, razlike među njima biti će sve manje, sve dok čovječanstvo ne bude jedna rasa tamnoputih ljudi.

Dr. Curry upozorava da će se zbog sve više tehnologije u svakodnevnom životu izgubiti društvene vještine poput komunikacije i interakcije. Nestati će emocije poput ljubavi, simpatije, povjerenja i poštovanja. Zbog sve većeg oslanjanja na medicinu i lijekove oslabiti će imunitet. Logično je da će se zbog svega ovoga razviti "graciozni" i "robusni".

"Znanost i tehnologija mogu stvoriti savršeno stanište za čovječanstvo za sljedećih 1000 godina. No, postoji mogućnost da upravo zbog ovisnosti o tehnologiji postanemo manje otporni na bolesti ili zaboravimo kako funkcioniraju međuljudski odnosi", rekao je doktor Curry za TV postaju Bravo.

Vezane vijesti

Ljudski mozak sadrži 'samo' 86 milijardi neurona

Ljudski mozak sadrži 'samo' 86 milijardi neurona

Doktorica Suzana Herculano-Houzel, asistent profesora na Universidade Federal do Rio de Janeiro, provela je istraživanje koje je poljulalo ustaljenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika