25.10.2007. / 20:02

Autor: Martina Čizmić

UZROK POŽARA NA KORNATU

Magdić: "Na Kornatu nije bilo eruptivnog požara"

"Ako se požar kretao četiri metra u sekundi, za jednu minutu je prešao 240 metara. Za deset minuta 2,400 kilometara. Za trideset minuta izgorio bi cijeli otok. Oni su gasili šest sati i nije izgorio cijeli otok", upozorava Magdić.

Predsjednik Sindikata vatrogasaca Mladen Magdić tvrdi da tragediju na Kornatu nije prouzročio eruptivni požar.

Magdić je za Novu TV rekao da je uz pomoć struke došao do informacija kako do eruptivnog požara dolazi u kanjonima gdje je 70 posto vegetacije, a ostalo kamenje. Na Kornatu to nije bio slučaj.

"Na tom putu ima jedan bor koji je apsolutno čitav i neoštećen. Postoji trava koja je neizgorena, ali isto tako je vidljivo da je kamen pougljenjen. Znači bilo je visoke temperature, ali sigurno ne od eruptivnog požara", tvrdi Magdić.

On smatra da Ministarstvo obrane skriva odgovore. "Ako se požar kretao četiri metra u sekundi, za jednu minutu je prešao 240 metara. Za deset minuta 2,400 kilometara. Za trideset minuta izgorio bi cijeli otok. Oni su gasili šest sati i nije izgorio cijeli otok", upozorava Magdić.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika