25.10.2007. / 20:13

Autor: Martina Čizmić

SRBIJA

Del Ponte: "Ne želim biti zapreka Srbiji na putu u EU"

Rekla je da je Srbija postigla napredak u suradnji s Haaškim sudom te je pozitivno ocijenila pristup arhivima ministarstva obrane Srbije.

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte rekla je u Beogradu kako ne želi biti zapreka Srbiji na putu ka Europskoj uniji, ali da je odlučna u zahtjevu da se svi optuženi nađu pred Haškim sudom.

Del Ponte je u dvodnevnom posjetu Srbiji, gdje se sastala sa predsjednikom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem. Rekla je da je Srbija postigla napredak u suradnji s Haaškim sudom te je pozitivno ocijenila pristup arhivima ministarstva obrane Srbije. Dogovoreno je da će sljedećih dana Haškom sudu biti dostavljena i preostala tražena dokumentacija.

Nakon susreta s Ljajićem, glavna haška tužiteljica sastala se s tužiteljem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem. U tom razgovoru trebali bi sudjelovati i načelnici vojne i civilne službe sigurnosti Svetko Kovač i Rade Bulatović.

Glavna haška tužiteljica u Beogradu će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom. Obratiti će se i predstavnicima Parlamentarne skupštine NATO-a, koji također borave u Beogradu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika