26.10.2007. / 08:51

Autor: Martina Čizmić

TOŠE PROESKI

Pjevač koji premostio razlike u zemljama bivše Jugoslavije

Britanski dnevnik The Times u svom je dijelu posvećenom poznatim umrlim ljudima objavio tekst i o tragično poginulom makedonskom pjevaču Toši Proeskom.

Tugu koja je nastala nakon njegove smrti usporedili su sa onom nakon smrti Elvisa Presleya i Johna Lennona. Times piše i o tome kako je u Makedoniji dan njegova pokopa bio proglašen danom žalosti, te kako su radio postaje bez prestanka emitirale Tošine pjesme.

Opisali su njegovu karijeru, od samih početaka pa do prerane smrti. "Njegova popularnost u proteklih nekoliko godina bila je simbol mira i povratka nove nade na Balkan", piše u Timesu. Britanci su istaknuli da je na Tošinom posljednjem koncertu u Skopju bilo preko 30 tisuća ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, a koji je imao humanitarni karakter. Times je uz osnovne podatke iz njegove biografije, opisao i uspon Tošine karijere, od prve nagrade koju je osvojio na pjevačkom natjecanju u rodnom Prilepu 1996. pa sve do danas.

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika