26.10.2007. / 14:11

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Šišljagić najavio podnošenje tužbe Ustavnom sudu

''Odluka Upravnog suda je politička presuda, koja je očito napisana i prije nego što je tužba uručena", kazao je Šišljagić

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić je najavio podnošenje tužbe Ustavnom sudu. Tužba je podnesena na odluku Upravnog suda kojom je odbijena žalba na odluku Vlade o raspuštanju osječkoga Gradskog vijeća.

Šišljagić je kazao da su to ''političke odluke'', kao i rješenje Središnjeg državnog ureda za upravu, kojom je poništen dio odluka sa sjednice Gradskog vijeća 30. rujna. Smatra da nisu utemeljene na zakonu" te da se takva odluka Suda mogla i očekivati s obzirom na, kako tvrdi, "političke pritiske čelnika HDZ-a".

''Odluka Upravnog suda je politička presuda, koja je očito napisana i prije nego što je tužba uručena. Sanader je u protekle četiri godine uspješno integrirao zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast i o svemu u ovoj državi odlučuje bivši intendant kazališta u Splitu, kojemu su ostale stare navike, pa igrokazima pokušava sakriti brojne afere tijekom svoga mandata'', ustvrdio je Šišljagić.

Na jučerašnju odluku Vlade o raspisivanju prijevremenih izbora u Osijeku za 25. studenoga, Šišljagić je kazao da je HDSSB spreman za parlamentarne izbore, na kojima u 4. i 5. izbornoj jedinici očekuje 5-6 zastupničkih mandata, kao i za prijevremene izbore za osječko Gradsko vijeće, na kojima očekuje pobjedu. ''Odluka o raspisivanju izbora pokazuje da Sanadera ne zanima ni mišljenje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje je, kao i udruga GONG, ocijenilo kako istodobno održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora nije dobro, jer će izazvati proceduralne poteškoće, zbunjenost birača i zbrku, što odgovara HDZ-u, ali i SDP-u'', ocijenio je Šišljagić.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika