26.10.2007. / 14:47

Autor: Nina Tomljanović

BEOGRAD

Carla del Ponte na sastanku s Tadićem i Koštunicom

Nakon susreta sa srbijanskim dužnosnicima, del Ponte će govoriti na skupu Parlamentarne skupštine NATO-a u Beogradu, čime će okončati svoj dvodnevni posjet Beogradu

Glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte jučer je u Beogradu razgovarala s najvišim srbijanskim državnim dužnosnicima o ukupnoj suradnji sa haaškim sudom.

Del Ponte će se danas sastati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, nakon čega će razgovarati i s premijerom Vojislavom Koštunicom. Nakon susreta sa srbijanskim dužnosnicima, govoriti će na skupu Parlamentarne skupštine NATO-a u Beogradu, čime će okončati svoj dvodnevni posjet Beogradu, nakon kojega će ocjenu o suradnji Srbije s Haškim sudom prenijeti europskom povjereniku za proširenje Europske unije Oliju Rehnu.

Jučer se sastala s koordinatorima Akcijskog plana za okončanje suradnje s Haškim sudom, predsjednikom Nacionalnog savjeta za suradnju s tim sudom Rasimom Ljajićem i tužiteljem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem, te šefovima vojne i civilne sigurnosne službe. U razgovorima je bilo riječi o konkretnim mjerama koje će srbijanske vlasti poduzeti kako bi što prije bila uhićena preostala trojica odbjeglih haaških optuženika, Gorana Hadžića, Ratka Mladića i Stojana Župljanina.

O njenoj ocjeni ovisi da li će Srbija napokon parafirati Sporazum o stabilizaciji i proširenju s EU.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika