26.10.2007. / 15:10

Autor: Nina Tomljanović

DEN HAAG

Generali Gotovina, Čermak i Markač na statusnoj konferenciji

Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine je najavio kako u predmetu Gotovina, Čermak i Markač očekuje da će biti riječi i o puštanju Gotovine na privremenu slobodu

Danas poslijepodne u sudnici Haškog suda, na statusnoj konferenciji će se pojavit trojica hrvatskih generala Ante Gotovina, Ivan Čermak i Mladen Markač. Na konferenciji će se razmotriti u kojoj su fazi pripreme za početak suđenja.

Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine je najavio kako u predmetu Gotovina, Čermak i Markač očekuje da će biti riječi i o puštanju Gotovine na privremenu slobodu. Jučer su u Haag s privremene slobode doputovali generali Ivan Čermak i Mladen Markač sa svojim novim odvjetnicima. General Gotovina je u pritvoru Haškoga suda.

Vijeće sigurnosti odredilo je 2008. kao posljednju godinu u kojoj će se voditi prvostupanjski postupci pred Haškim sudom.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika