26.10.2007. / 15:38

Autor: Marijana Zrinjski

PELJEŠKI MOST

Šeks: "Gradnja mosta je u interesu Hrvatske"

Na pitanje o Vladinu raspisivanju lokalnih izbora u Osijeku na dan parlamentarnih izbora, Šeks je rekao da je za građane Osijeka to dobro jer će se tako uštedjeti najmanje pet milijuna kuna, koliko stoje lokalni izbori.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Virovitici izjavio da na gradnju pelješkog mosta prigovaraju samo oni koji ne žele prihvatiti realnost da je gradnja mosta u najboljem interesu Hrvatske.

"Povjerenstva obiju vlada, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine, parafirala su i usuglasila sve oko gradnje mosta za Pelješac. Hrvatska ga gradi na svom teritoriju i mislim da su ishitrene i deplasirane sve izjave i potezi koji govore da je Hrvatska trebala obaviti još neke konzultacije. Oko čega mi moramo postići punu suglasnost kada je most na hrvatskom teritoriju, u hrvatskom akvatoriju, kada su prihvaćeni svi zahtjevi bosansko-hercegovačke strane da gabariti mosta budu takvi da propuštaju prolaz i najvećih brodova koji mogu proći kroz Neumski kanal", rekao je Šeks na zamolbu novinara da komentira reakcije Bosne i Hercegovine na početak gradnje pelješkog mosta.

Na pitanje o Vladinu raspisivanju lokalnih izbora u Osijeku na dan parlamentarnih izbora, Šeks je rekao da je za građane Osijeka to dobro jer će se tako uštedjeti najmanje pet milijuna kuna, koliko stoje lokalni izbori. "Cijelo vrijeme, od kada je počela kriza i trakavica gradske vlasti u Osijeku, govorili smo da su novi lokalni izbori u Osijeku najpoštenije i najpravednije rješenje", istaknuo je Šeks koji očekuje rješenje krize vlasti u Osječko-baranjskoj županiji. Kako je kazao, uskoro bi se na sjednici Županijske skupštine trebalo raspravljati o izglasavanju nepovjerenja županu Krešimiru Bubalu i Županijskom poglavarstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika