26.10.2007. / 15:54

Autor: Marijana Zrinjski

STRUČNJACI UPOZORAVAJU

U Zagrebu bi se ovih dana mogla aktivirati nova klizišta

Stručnjaci upozoravaju da bi vremenski uvjeti koji će vladati danas i tijekom vikenda, mogli podići razinu podzemnih voda što bi pak moglo aktivirati neko od klizišta na obroncima Medvednice. Uzrok tome, tvrde, nije samo kiša koja u Zagrebu pada već tjedan dana, već i topljenje snijega zbog zatopljenja u atmosferi po visini.

"Visina snijega na vrhu Zagrebačke gore jučer je bila veća od 60 cm, a jutros se smanjila na 41 cm. Kako meteorolozi najavljuju daljnji porast temperature, biti će više za oko 5°C, pa će u slijedećim danima snijeg će vjerojatno potpuno nestati, što će zasigurno povećati zalihe podzemnih voda na širem području grada Zagreba», objasnio je Krunoslav Mikec, meteorolog na HTV-u.

Rast razine podzemnih voda, mogao bi pak aktivirati neko od brojnih zagrebačkih klizišta, kojih je na obroncima Medvednice oko 900. U Zagrebu je trenutno otvoreno oko 1500 gradilišta, no nije poznate koliko njih se nalazi na području u blizini klizišta, koja su najugroženija nabujalim podzemnim vodama.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika