26.10.2007. / 18:03

Autor: Marijana Zrinjski

KOPRIVNICA

Kovačević demantira da je 40 HSP-ovaca prešlo u HDZ

I koprivnički ogranak HSP-a odbacio je navode o prelasku svojih članova u HDZ, ističući da Izvršni odbor HSP-a Koprivnica do danas nije zaprimio ni jedan zahtjev za ispisnicom

 

Pero Kovačević iz HSP-a opovrgnuo je danas informacije da je četrdesetak članova koprivničkog ogranka HSP-a prešlo u HDZ, ustvrdivši da je to HDZ-ova patka. Iz HDZ -a pak poručuju kako su njihovi navodi istiniti.

Kovačević tvrdi da je u vladajuću stranku otišao samo Matija Buhinjak, koji je, kako je rekao, iz HSP-a izbačen prije tri godine nakon što je pravomoćno osuđen na kaznu od 11 mjeseci zatvora, koja mu je preinačena u tri godine uvjetno, a zbog krivotvorenja novčanica od 20 i 200 kuna.

Kazao je da se Buhinjak naknadno učlanio u HSP-u kao nestranački čovjek, da je ljetos prijevarom izabran za šefa stranačkog ogranka, iako nije bio član stranke, te da je s te funkcije smijenjen 18. listopada, kad su lokalni članovi "shvatili o čemu se radi». "Buhinjak se sada odlučio vratiti kamo i pripada, a to je HDZ. Za sobom nije poveo nikoga, osim, možda, dvojicu s kojima je osuđen za krivotvorenje novčanica", kazao je Kovačević.

I koprivnički ogranak HSP-a odbacio je navode o prelasku svojih članova u HDZ, ističući da Izvršni odbor HSP-a Koprivnica do danas nije zaprimio ni jedan zahtjev za ispisnicom.

U Koprivničkom HDZ-u tvrde drugačije. "Prema našim saznanjima i prema njegovim izjavama, on je bio član HSP-a do prelaska u HDZ. Skupina ljudi iz HSP-a obratila nam se sa željom da prijeđu u HDZ, nitko ih na to nije nagovarao. Uz njihov pristanak predstavili smo ih javnosti i nismo rekli da je cijeli ogranak HSP-a prešao u HDZ, nego 40 članova", rekao je potpredsjednik tog HDZ-ova ogranka Damir Felak.

.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika