27.10.2007. / 13:40

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Granić: "Hrvatskoj prijeti dužnička kriza"

Samo zbog izbora MMF nije predložio Hrvatskoj mjere za smanjenje duga, ali ih završetkom izbora treba očekivati.

Nezavisni kandidat na HSP-ovoj listi u 3. izbornoj jedinici, Mate Granić rekao je da Hrvatskoj prijeti dužnička kriza poput one u Aziji 1996. godine.

Kritizirao je Sanaderovu Vladu koja s gradnjom pelješkog mosta počinje u vrijeme kada iz MMF-a stižu upozorenja o Hrvatskoj prezaduženosti od 31 milijardu dolara. "To je sjajan projekt i od velikog interesa za područje Pelješca i Korčule, ali sad nije od vitalnog interesa za državu budući da za njegovo ostvarenje treba oko četiri milijarde kuna", rekao je Granić na predizbornom druženju u Zlataru.

Dodao je kako samo zbog izbora MMF nije predložio Hrvatskoj mjere za smanjenje duga, ali da ih završetkom izbora treba očekivati. Obećao je da će kad uđe u Sabor lobirati za realizaciju svih projekata koji su važni za Zagorje. Rekao je da će svojim političkim i poslovnim vezama privući strani kapital na to područje.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika