27.10.2007. / 13:49

Autor: Martina Čizmić

PARLAMENTARNI IZBORI

Milanović: "Došlo je vrijeme za promjene"

"Neka ljudi koji žive u Hrvatskoj odluče tko će ih voditi. O tome se odlučuje tu, u Hrvatskoj", rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako je došlo vrijeme za promjene. "Čim prije SDP dođe na čelo Hrvatske, tim bolje", rekao je u Samoboru. Pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i odluče tko će iduće četiri godine voditi Hrvatsku, kako se ne bi dogodilo da o tome odlučuju "birači iz susjednih zemalja".

Kritizirao je HDZ rekavši da na Hrvate iz BiH misle tek pred izbore. "Ivo Sanader tek je jednom u tri i pol godine posjetio Sarajevo, glavni grad države u kojoj živi više stotina tisuća Hrvata", istaknuo je Milanović.

Ponovno je pozvao predsjednika HDZ-a na sučeljavanje pred hrvatskom javnošću. Rekao mu je neka povede cijeli svoj tim. "Kako nas u SDP-u ima mnogo, mi ćemo mu posuditi pola svoga tima", poručio je Milanović.

SDP-ov premijerski kandidat Ljubo Jurčić prozvao je HDZ jer svoj gospodarski program nije predstavio ni nekoliko tjedana pred izbore, čime onemogućuju njegovu analizu. Istaknuo je da je SDP svoj program pripremio još prije nekoliko godina.

Nova SDP-ova vlada brinuti će se prvenstveno za čovjeka, a ne profit. Ekonomski će ga osloboditi kako bi mogao kvalitetno živjeti od svog rada. "Zašto oni koji rade od jutra do sutra za dvije, tri tisuće kuna moraju plaćati porez, a oni koji za dvije, tri minute zarade milijune kuna nemaju obvezu državi dati niti kunu? To je nepravda koju ćemo ispraviti", poručio je Jurčić okupljenima. Prozvao je HDZ da potiče "kult nerada" jer građanima šalje poruke da će dobro živjeti, a malo ili ništa raditi.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić za HDZ-ovu vlast rekla je da je puna lažnih i neispunjenih obećanja, a skakala je iz afere u aferu od kojih niti jedna ije rješena. Zbog toga, smatra potpredsjednica SDP-a, HDZ više ne može voditi Hrvatsku.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika