28.10.2007. / 15:13

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

HSS i HSLS: "Koalicija HDZ-SDP paralizirala bi razvoj Hrvatske"

U slučaju "koalicije HDZ-SDP" hrvatska javnost ne bi znala za mnoge gospodarske afere jer bi "jedni drugima čuvali leđa".

Predsjednici HSLS-a i HSS-a Đurđa Adlešić i Josip Friščić ocijenili su kako bi koalicija HDZ-a i SDP-a potpuno zaustavila razvoj demokracije u Hrvatskoj. Koalicijski partneri istaknuli su važnost političkog centra kao svojevrsnog "trećeg puta koji će kontrolirati velike".

"Dvostranačje bi u potpunosti blokiralo razvoj demokracije i uništilo stranački život u Hrvatskoj, ali bi pojačalo i korupciju i usporilo razvoj zemlje, što je jednako opasno", rekla je Adlešić. Istaknula je kako Hrvatska treba gospodarski pomak prema europskom standardu.

U slučaju "koalicije HDZ-SDP" hrvatska javnost ne bi znala za mnoge gospodarske afere jer bi "jedni drugima čuvali leđa", upozorila je. Rekla je kako će građani zasigurno prepoznati važnost političkog centra i prepoznati "treći put koji će kontrolirati velike" i biti "sredstvo u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj".

Friščić je istaknuo da će se o mogućim koalicijama razgovarati isključivo na temelju programa i to nakon izbora. "Nismo stvorili koaliciju da bi dan poslije izbora kretali svaki svojim putem", rekao je Friščić. Đurđa Adlešić istaknula je kako je vrijeme da se prekine s koalicijama na temelju fotelja. Ponovila je da nakon što se prebroje glasovi slijede pregovori o programima, uz precizno definiranje vremenskog okvira u kojem će se ti programi ostvariti.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika