29.10.2007. / 08:27

Autor: Marko Biočina

IZBORI

Crkva podržava koaliciju HDZ-a i SDP-a

Biskup gospićko-senjski Mile Bogović po prvi je put u ovoj izbornoj kampanji u javnost iznio stavove Crkve vezane za nadolazeće parlamentarne izbore. Bogović je poručio kako bi podržao koaliciju HDZ-a i SDP-a, tako da je ta opcija nakon predsjednika Mesića dobila još jednog jakog zagovornika.

„Podržao bih svaku koaliciju koja je u prilog ovog naroda i ove države. To znači, ako bi jednu i drugu stranku povezivao svenacionalni interes, koji bi im uvijek bio u prvom planu“, rekao ja Bogović, te dodao kako je „uvjeren da je veoma potrebno krenuti od nepomirljivih stavova prema isticanju pomirenja“.

Bogović je u intervjuu za Jutarnji list naglasio kako će intonacija biskupske poruke biti temeljena na međusobnoj suradnji, a ne napadima te kako Crkva neće podržavati pojedine stranke ili političare, već samo vrijednosti koje smatra ispravnima.

Odluku o tome koja politička opcija te vrednote štiti i promiče na kvalitetniji način prepuštena je vjernicima. „Pogledajmo tko je te vrednote branio do sada. Njemu možemo vjerovati da će tako nastaviti“, zaključio je Bogović.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika