29.10.2007. / 08:30

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE ADEMIJU I NORCU

Svjedok nije vidio hrvatske vojnike da uništavaju selo

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, optuženima za zločine u Medačkom džepu. Nije poznato hoće li se saslušavati novi svjedoci.

U četvrtak je svjedočio prvi ugroženi svjedok koji je putem videoveze i izmijenjenoga glasa dao svoj iskaz. Počeo je zahvalom optuženom Norcu što ga je granatama natjerao u bijeg i tako spasio od sigurne smrti. Svjedok koji se zbog zaštićenog identiteta vodi pod rednim brojem 8. živio je u rujnu 1993. u selu Čitluku, gdje nakon akcije, kako je rekao, niti jedna kuća nije ostala cijela. Kazao je i da su u srpskim selima postojale samo seoske straže te da je od svih ubijenih samo jedan muškarac imao pušku.

Rekao je da osobno nije vidio smaknuća civila, no čuo je priče o mučenjima i masakriranjima. Osobno nije vidio hrvatske vojnike da pale ili uništavaju po selu, ali tvrdi da je na tom području tada bila jedino Hrvatska vojska.

Vezane vijesti

Norac, Petrač i Sulić uskoro na slobodi

Norac, Petrač i Sulić uskoro na slobodi

Tri reprezentativne figure hrvatske post-komunističke povijesti - Hrvoje Petrač, Mirko Norac i Leon Sulić - izlaze na slobodu 25. studenoga. Riječ je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika