29.10.2007. / 09:22

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Ljiljana Petrović: Dva lica Tošine druge majke

Od tragične pogibije Toše Proeskog mediji u Makedoniji prepuni su informacija o mutnim poslovima njegove menadžerice i njezinu maćehinskom odnosu prema mladom pjevaču, dok je neki Tošini prijatelji, naprotiv, opisuju kao skromnu i brižnu osobu; ona je cijelo vrijeme bez ikakvih komentara i, navodno, psihički potpuno slomljena

Dva tjedna nakon pogibije pjevača Toše Proeskog u njegovoj se rodnoj Makedoniji još uvijek mnogi ne mogu pomiriti s činjenicom da ga više nema. Naslovnice medija i dalje su posvećene pokojnom 26-godišnjem pjevaču, no saznale su se i mnoge druge informacije - ponajprije one vezane za njegovu menadžericu Ljiljanu Petrović, koja je bila s njim u automobilu kad se dogodila nesreća. Od njegove pogibije, Ljiljana Petrović jedina je od njegovih bližnjih koja nije dala apsolutno nikakvu izjavu za medije. A upravo je ona glavna tema svih medijskih kuća u Makedoniji.

Kad je ekipa Extre došla pred kapiju zgrade, opasane zidom, s kamerama i jakim osiguranjem, nisu nas pustili unutra, a šef osiguranja nam je zabranio i snimanje te nam je rekao da trenutno ne može do Ljiljane Petrović. Također nam je rekao da se ona od Tošine sahrane "doslovno prepolovila" te da je u istom psihičkom stanju kao i na dan sahrane. Rekao nam je i to da je noć prije kod nje bila hitna pomoć i da su u posljednjih desetak dana intervenirali već nekoliko puta.

I dok Ljiljana Petrović, očito u vrlo teškom stanju, ne daje nikakve izjave za medije, u Makedoniji posljednjih dana gotovo su sve dnevne novine te magazini, poput makedonskog Fokusa i Globusa, objavile su opširne članke o poslovanju. Kako tvrdi Fokus, Ljiljana Petrović, odnosno tvrtka Final Cut T. produkcija čiji je ona bila direktor, dužna je državi 180.000 eura poreza. Zbog neplaćanja navedene svote, navodi dalje list, Ljiljana je tijekom zadnje tri godine kroz tvrtku "oprala" 800.000 eura. U navedenoj tvrtki je od 17. siječnja 2003. godine do 30.listopada 2006. bio zaposlen i Toše Proeski. Kako navodi dnevnik Vest, Toše zadnjih godinu dana nije imao ni zdravstveno ni mirovinsko osiguranje jer je tvrtka u stečaju. Kako navodi direktor Fonda za zdravstveno osiguranje u Skopju Georgi Trenkovski, Ljiljana Petrović dužna je i njima platiti doprinose za ovu godinu. Stečajni upravitelj tvrtke Final Cut T. produkcija Gorge Kostov prošli je tjedan zatražio da se spomenutoj tvrtki oprosti dug zbog toga što je makedonska vlada Tošu Proeskog posmrtno proglasila počasnim građaninom.

Kako navodi Fokus, Ljiljana Petrović duguje 10.000 eura i institucijama u čije je ime Toše održavao humanitarne koncerte (bolnice, dječji vrtići).

Makedonski se mediji pitaju gdje je zapravo novac zarađen koncertima i dobiven od brojnih sponzora. Toše je, primjerice, imao višegodišnji ugovor s makedonskim mobilnim operaterom Cosmofonom koji je uvelike sponzorirao njegove projekte.
Imovina Toše Proeskog, tvrdi dalje Fokus, bila je poprilično mala. Posjedovao je automobil Volkswagen, popularnu bubu, za koju bliski prijatelj Ljiljane Petrović tvrdi da je preko odvjetnika ovih dana potražuje njegova djevojka Andrijana Budimir. U njegovu vlasništvu nije bio ni stan u skopskom naselju Zlokuće. Stan u toj urbanoj vili kupljen je na leasing i pjevač ga je otplaćivao 1500 eura mjesečno. Autmobil Touareg u kojem je nesretno stradao bio je također sponzorski. Javnosti je nepoznata činjenica i da je Toše samo dva tjedna prije tragične pogibije odvezao Touareg u Kruševo i posvetio ga u crkvi.

Više u novoj Extri...

Novinarka Extre Nikolina Škunca razgovarala je s bliskim Tošinim prijateljem Miroslavom Popovićem, koji za Tošinu menadžericu ima samo riječi hvale.

EXTRA: Zadnjih se dana puno govori o tome kakav je bio odnos između Ljiljane Petrović i Toše Proeskog. Budući da ste se privatno družili, recite nam je li mu Ljiljana zaista bila kao druga majka, kako je često izjavljivao?
- Bilo je doslovno tako. Ljiljana Petrović je jedna predivna osoba koja je njegovu karijeru vodila od samih početaka. Ona je zapravo kamen temeljac njegova uspjeha, poslije - naravno - njega i njegova glasa.

EXTRA: Mislite li da ne bi postigao isti uspjeh da mu je, umjesto Ljiljane Petrović, netko drugi bio menadžer?
- Definitivno bi uspio zbog svoga glasa, ali takve privilegije, ako ćemo to tako nazvati, kakve je imao kod Ljilje ne bi imao kod nikoga. Ona je njemu doslovno bila kao druga majka i provodila je, definitivno, najviše vremena s njim. Dijelili su sve trenutke, one najsretnije i one najtužnije, bila je uz njega kada bi bio bolestan. Ona je žena koja je najodgovornija za njegov uspjeh na području bivše Jugoslavije, ali i okolnih zemalja, jer je bio poznat i priznat i u Bugarskoj i u Ukrajini.

EXTRA: No, zadnjih se dana po raznim forumima nagađa i kako je Ljiljana Petrović bila možda i preposesivna prema Toši Proeskom. Što vi mislite o tome?
- Nije. Svakojake priče potječu od ljudi koji osobno ne poznaju ni Ljiljanu ni Tošu. Ne znam zašto to govore, iz koje pobude ili ljubomore. Ne bih želio nikoga uvrijediti, ali Ljilja nije bila ni posesivna niti previše oštra. Uvijek mi je govorila da ne želi da se itko naljuti na Tošu. Rekla bi mi: "Neka se svi radije ljute na mene, samo da mi Tošu ostave na miru." Mislim da se ona psihički neće uspjeti izvući iz svega ovoga. Ona je Tošu voljela kao vlastitog sina.

Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika