29.10.2007. / 11:10

Autor: Nina Tomljanović

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

40 posto od 128 milijuna rođenih nije prijavljeno

Zbog nedostatka spomenutih podataka vlade pojedinih zemalja ne mogu osmisliti pravilnu zdravstvenu politiku, upozorio je WHO

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je podatak koji ukazuje da skoro 40 posto od 128 milijuna beba koje se rode svaki dan diljem svijeta, nije službeno prijavljeno. Također se ne dokumentira ni dvije trećine preminulih beba. Tek 31 od 193 zemlje članica WHO-a vode pouzdanu statistiku uzroka smrti.

Zbog nepotpunih registara broja rođenih i umrlih u zemljama u razvoju se ''ne može znati točan broj rođenih i umrlih kao niti očekivana životna dob ljudi i koje ih bolesti najviše ubijaju", objašnjava WHO.

Zbog nedostatka spomenutih podataka vlade pojedinih zemalja ne mogu osmisliti pravilnu zdravstvenu politiku, upozorio je WHO.

Ističe se da i djeca, čije rođenje nije službeno zabilježeno, imaju puno manje izgleda da se koriste pogodnostima koja pružaju ljudska, socijalna, politička, građanska i gospodarska prava.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika