29.10.2007. / 13:03

Autor: Marijana Zrinjski

KULTURA

Predstavljen SDP- ov program za kulturu

U zagrebačkoj središnjici SDP-a bivši ministar kulture Antun Vujić, premijerski kandidat Ljubo Jurčić i predsjednik SDP-a Zoran Milanović predstavili su kulturni program stranke. Vujić je upozorio na zabrinjavajuće stanje kulture u Hrvatskoj za koji je, prema njemu, kriva sadašnja HDZ-ova vlada. Inspirirani lošom HDZ-ovom politikom SDP-ov slogan za program kulture glasi "Kultura je velika-Ministarstvo kulture je malo!"

«U ove četiri godine ukinuti su osnovni elementi autonomije odlučivanja, vraćen je PDV nakon što ga je koalicijska vlada ukinula, a proračun od milijardu kuna ne koristi se na prave načine i zapravo se ne zna gdje taj novac završava. U ministarstvu kulture povećan je broj djelatnika s 320 na 450», kazao je Vujić. SDP će, tvrdi Vujić, ako dođe na vlast između ostalog obnoviti i unaprijediti kulturna i nacionalna kulturna vijeća, razvijat će mješovite fondove za ulaganja u kulturi, premjestit će Muzičku akademiju u Zagrebu u novi, adekvatan prostor, izgradit će novu zgradu opere HNK, naći će se pravi smještaj za kinoteku i plesni centa i drugo.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika