29.10.2007. / 14:01

Autor: Nina Tomljanović

REKORDNA CIJENA NAFTE

Cijena nafte premašila 93 dolara

Na američkom tržištu, nakon što je prethodno nakratko dotaknula razinu od 93,20 dolara po barelu, cijena nafte iznosila je 92,82 dolara, poskupjevši 97 centi

Cijena nafte na svjetskim je tržištima već treći dan uzastopno doseže rekordnu razinu, premašivši 93 dolara za barel. Razlog tomu je što je Meksiko nakratko obustavio jednu petinu svoje proizvodnje, a američki dolar pao na nove najniže razine.

Na američkom tržištu, nakon što je prethodno nakratko dotaknula razinu od 93,20 dolara po barelu, cijena nafte iznosila je 92,82 dolara, poskupjevši 97 centi. Na londonskom tržištu je ojačala za 91 cent, na 89,60 dolara za barel, dosegavši i rekordnih 90 dolara za barel.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) je unatoč rekordnom rastu cijena nafte, odbacila pozive zemalja uvoznica na povećanje proizvodnje, ustvrdivši kako su krivci za poskupljenje isključivo politika i spekulacije, a ne nedostatnost opskrbe.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika