29.10.2007. / 16:40

Autor: Katarina Zorić

ORUŽJE NA DOHVAT RUKE

U Osijeku pronađena eksplozivna sredstva

Policija podsjeća građane da minsko-eksplozivna sredstva koja žele predati policiji ne donose sami u policijske postaje ili PU, već da o nakani predaje izvijeste na broj telefona 92

Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave tijekom vikenda pronašli su veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava, među kojima je dio pronađen blizu dječjeg igrališta u Osijeku, izvijestila je danas policija.

U policijskom priopćenju za javnost ističe se kako su u mjestu Divošu službenici Protueksplozijskog odsjeka PU-a 27. listopada, na poziv građana, preuzeli 28 ručnih bomba M-75 i prevezli ih na sigurno mjesto.

Jučer su u Osijeku pokraj kontejnera za smeće u naselju Sjenjaku u blizini dječjeg igrališta pronađeni ručna bomba, 100 grama eksploziva TNT-a, dvije nagazne mine (tzv. paštete i dva upaljača. Ta minsko-eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik Protueksplozijskog odjela.

U policiji podsjećaju kako su u rujnu, uz ostalo, pronađena različita odbačena eksplozivna sredstva, uz ostalo, 1,15 kilograma eksploziva, dvije minobacačke mine, dva topnička zrna, tri raketna bacača, 11 ručnih bomba te pet tromblonskih, šest protupješačkih i jedna protuoklopna mina.

Policija podsjeća građane da minsko-eksplozivna sredstva koja žele predati policiji ne donose sami u policijske postaje ili PU, već da o nakani predaje izvijeste na broj telefona 92. Nakon toga će policijski službenici u civilu i neobilježenim vozilom doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika