30.10.2007. / 01:58

Autor: Robert Bajruši

KVIZ ZA BIRAČE

Riješi izborni kviz i saznaj koliko stvarno znaš o "političkoj eliti"

Hrvatska politika je, možda, dosadna i predvidljiva, ali to se ne može kazati i za ovdašnje političare. Nerijetko izvan standarda koji postoje u demokratskim zemljama u kojima vlada politička korektnost, velika većina je u prošlosti izjavila ili napravila nešto zbog čega bi drugdje morali napustiti javnu sferu. Jasno da se ne smije generalizirati, međutim svakodnevno se pojavljuju različite pikanterije, u kojima sudjeluju osobe koje su na vlasti ili žele doći na vlast.

Nacional je - kao nadasve skroman doprinos predizbornoj kampanji - napravio politički test koji pomaže u provjeri znanja o ovdašnjim dužnosnicima. Slični testovi već desetljećima se objavljuju u Americi i Britaniji, a na temelju njih snimaju se i TV-emisije koje imaju veliku gledanost. Dvadeset i pet pitanja na koja tražimo odgovore oslikavaju domaću političku elitu i prilike u kojima djeluje. Istina, “elita” je termin koji valja uzeti s blagim otklonom, međutim kakvi su takvi su, ti ljudi vode Hrvatsku. A za manje od četiri tjedna, trebat će odlučiti za nekoga od njih.

Da bi se odgovorilo na ova pitanja, nije potrebno biti ni Albert Einstein ni Zdravko Mamić. U krajnjoj liniji, Mamić je ovih dana izjavio kako je on Einstein, pa sve ionako dolazi na isto. Zbog opasnosti da se ne priključimo ovom velikom umu, završavamo uvod i prepuštamo vas kvizu koji se nalazi na našoj izbornoj stranici izbori.nacional.hr.

Vezane vijesti

To su sinovi: jedan u grobu, dva u bolnici

To su sinovi: jedan u grobu, dva u bolnici

Koliko vojna karijera u ratu može dobro poslužiti kao odskočna daska za političku, najuočljivije je na primjeru generala i drugih veterana koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika