30.10.2007. / 08:09

Autor: Marijana Zrinjski

PRIJEDLOG MARIJE LUGARIĆ

Mesić, Sanader i Milanović odbacili prijedlog da se vjerunauk izbaci iz škole

Premijer Ivo Sanader, predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mon. Marin Srakić odbacili su bilo kakvu ideju o ukidanju vjeronauka u školama.

Sander odlučno je odbacuje ideju koju je iznijela saborska zastupnica SDP-a Marija Lugarić o izbacivanju vjeronauka iz škole. "Hrvatski narod jest narod koji ima svoje korijene, a to su naša nacionalna baština, naš kulturni identitet i vrijednosti kršćanske civilizacije. Mi jesmo to što jesmo upravo po tim elementima i zbog toga, vjeronauk će ostati u školama", naglasio je Sanader. I Mesić je izjavio kako nema rasprave o tome hoće li vjeronauk ostati u školi ili ne, zbog toga što nas, kako je rekao, veže ugovor sa Svetom Stolicom.. Mons. Srakić rekao je pak i da veliki broj upisanih učenika u osnovnim i srednjim školama pokazuje kakvo je hrvatsko javno mnijenje. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović također se ne protivi vjeronauku u školama pa ga neće ni ukidati.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika