30.10.2007. / 09:48

Autor: Katarina Zorić

PREDIZBORNA UTRKA

Shorty četiri puta uhićen zbog droge

Apsurdno je što je HDZ kao stranka koja se bori protiv droge u svojoj predizbornoj utrci angažirala rapersku zvijezdu koju prati reputacija ljubitelja lakih droga

U ovo predizborno vrijeme borba za birače vodi se na svim frontama. Osim plakata, spotova, sučeljavanja, skupova i sličnih predizbornih dosjetki, jedno od glavnih oružja su i pjevačke zvijezde koje nastupaju na predizbornim skupovima.

Ne zna se točno po kojemu kriteriju političke stranke biraju glazbenike, ali neki primjeri svjedoče da na tom području i nema baš puno logike. To najbolje pokazuje izbor HDZ-a koji je u predizbornoj utrci odlučio angažirati rapersku zvijezdu Shortyja. Ne bi to bilo ništa čudno da HDZ nije stranka koja se bori protiv droge i da Shorty nije glazbenik kojega prati reputacija ljubitelja lakih droga.

Naime, policija je u 2001. i 2002. podnijela dvije prijave protiv Dalibora Bartulovića Shortyja, neslužbeno doznaje Večernji list. On je četiri puta zatečen s manjom količinom marihuane, a podnesene su dvije prijave za posjedovanje droge te za omogućavanje drugim osobama uživanje opojnih droga. O tome je li Shorty i pravomoćno kažnjen na osnovi tih dviju prijava, u policiji ne znaju.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru postoji trag da je 2001. zaprimljena prijava, a i ona je proslijeđena na nižu razinu, u Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Riječ je o prijavi za posjedovanje marihuane, i to vjerojatno neznatne količine, tvrde u Odvjetništvu, a i to je sigurno otišlo u zastaru.

Njegova menadžerica Mirjam Dražić-Karalić nije željela komentirati medijske napise. Kaže samo da je riječ o 33 predstave “Ti možeš probat sve, samo drogu ne”, koje će Shorty izvesti po pokroviteljstvom HDZ-a. On govori u prvom licu i kao uzor mladima želi poručiti da je droga štetna. Shorty nije član HDZ-a, niti će pjevati za njih, ali je zahvalan HDZ-u što je podupro njegovu predstavu, poručila je menadžerica.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika