30.10.2007. / 12:20

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Matković o neuspjelom pokušaju smjenjivanja župana Bubala

Uz potporu vijećnika HSP-a, HDZ-a, i SBHS-a, inicijativu za iskazivanje nepovjerenja županu i Poglavarstvu u cjelini je pokrenuo SDP, ali na jučerašnjem tajnom glasovanju u Županijskoj skupštini prijedlog nije dobio dovoljan broj glasova

Gordan Matković, predsjednik osječkog ogranka kazao je danas kako je postojalo dovoljno političke volje za iskazivanje nepovjerenja osječko-baranjskom županu Krešimiru Bubalu (HDSSB), no da su neki čimbenici u Županijskoj skupštini odstupili od prethodnog dogovora.

Uz potporu vijećnika HSP-a, HDZ-a, i SBHS-a, inicijativu za iskazivanje nepovjerenja županu i Poglavarstvu u cjelini je pokrenuo SDP, ali na jučerašnjem tajnom glasovanju u Županijskoj skupštini prijedlog nije dobio dovoljan broj glasova.

Na zamolbu da komentira neuspjeh te inicijativ, Matković je na konferenciji za novinare u Osijeku kazao rekao kako ona ne bi bila ni pokrenuta "da nije bilo ozbiljnog političkog dogovora".

''Bilo je dovoljno obećane političke volje od političkih čimbenika u Županijskoj skupštini, koji su iskazivali i svoj interes za davanje potpore razrješenju župana, ali zašto su se na glasovanju odlučili drugačije, to će ići njima na dušu'', rekao je Matković ocijenivši da će motivi takvog ponašanja vjerojatno biti poznati formiranjem nove županijske vlasti.

Sigurno je da je tu riječ o HSS-u i HSU-u, za koje očekujemo da će javnosti reći zbog čega su tako glasovali, a pretpostavljam da je to ulazak u izvršnu vlast Osječko-baranjske županije, ocijenio je Matković.

Vezane vijesti

Braća Gille odlaze iz HSV-a u Chambery

Braća Gille odlaze iz HSV-a u Chambery

Nakon deset godina nastupanja za HSV, francuski se rukometni reprezentativci Guillaume i Bertrand Gille vraćaju u svoj prijašnji klub, francuski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika